PODIJELI

U anketi koja je provedena na stranici A1 lige BiH u izboru za najboljeg mladog igrača lige, 18- godišnji Harun Cokoja košarkaš Konjica ušao je u najuži izbor i bio je među igračima koji su dobili najviše glasova.

Harun je košarku počeo trenirati u KK Konjicu prije 11 godina, prošao je sve kategorije ovog kluba. Maturant je Opće gimnazije u Konjicu. Njegov trener Edin Madžak prepun je hvale za ovog izuzetnog talenta koji ima sve predispozicije da izraste u vhunskog igrača na poziciji plejmerkera.

Haruna smo upitali na početku razgovora o protekloj sezoni.

Prošla sezona je bila dobra. Naravno da uvijek može bolje, ali sam zadovoljan. Odigrao sam mnogo utakmica nastupajući za juniorsku ekipu, prvi tim, ali i za ekipu koja igra A2 ligu. Trener Madžak je stavio akcent na domaće igrače, a ja sam dobio dosta minuta u A1 ligi što mi mnogo znači. Iako smo tokom sezone imali dosta padova i uspona u igri, najvažnije je da smo ostali u ligi, što nam je i bio cilj. Što se tiče A2 lige, tu je većina igrača iz omladinskog pogona dobila prostor za igru i sazrijevanje u seniorskoj košarci. Rezultat je bio u drugom planu, ali smo imali dosta dobrih utakmica i par tijesnih poraza, ali i pobjeda.

Prekid zbog koronavirusa.

Sezona je završena prekidom zbog korona virusa. Tokom izolacije radio sam neke kućne treninge sa bratom Emirom, koji takodjer trenira u KK Konjic. U izolaciji sam završio školsku godinu, tako da sam imao školskih obaveza. Slobodno vrijeme provodio sam gledajući snimke starih euroligaških i NBA utakmica. Kada se situacija poboljšala, s prijateljima sam igrao basketa. Nadam se da je ova pandemija gotova i da neće biti novozaraženih, te da ćemo se svi moći vratiti starim navikama.

Očekivanja u narednoj sezoni.

Prije svega, sada mi je cilj da upišem željeni fakultet. Do sada sam uspjevao uskladiti školske obaveze sa košarkom, a nadam se da će tako biti ubuduće. Škola mi je najvažnija, ali mislim da se uz dobru organizaciju, oboje može stići. Svi smo presretni što smo napokon počeli sa treninzima. Za sada treniramo vani, očekujemo da ćemo ubrzo i u dvoranu i krenuti sa pripremama za novu sezonu za koju se nadam, a i uvjeren sam da će biti još bolja kako za mene tako i za moj klub, rekao nam je na kraju supertalentovani Harun Cokoja velika nada Košarkaškog kluba Konjic.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI