Connect with us

Domaći fudbal

Haskić: “Nije bilo teško odlučiti, dat ću svoj maksimum u dresu Veleža”

Objavljeno prije

,

Foto: FK Velež Mostar

Jedan od najboljih naših napadača Nermin Haskić danas je zvanično postao igrač mostarskog Veleža, sa kojim je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Nermin Haskić u Velež je stigao iz japanskog drugoligaša Omije, čiji je član bio od januara prošle godine.

– Prvo bih da pozdravim sve navijače Veleža. Već sam na pauzi nekih mjesec i po dana i u potrazi za klubom. U dogovoru s porodicom htjeli smo da se vratimo malo bliže kući, tako da je nekako najrealnija opcija bio Velež – poručio je Haskić na predstavljanju.

– Mnogo preporuka sam dobio od raznih i novinara i igrača. Zaista mislim da nam treba više klubova koj bi na ovaj način privlačili igrače kao što je Velež privukao mene sa tom pričom od ranije. Ispratio sam njihov nastup u Evropi i bio sam u tom trenutku navijač Veleža, stoga nije bilo teško da se odlučim. Tu sam i nadam se da će biti sve u redu, da će me poslužiti zdravlje kako bih mogao dati svoj maksimum – dodao je Haskić.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE