PODIJELI

Košarkaš Boston Celticsa Gordon Hayward u petak je izjavio da će napustiti svoju ekipu i izolirano područje sportskog kompleksa u Orlandu, gdje će 30. jula biti nastavljena NBA sezona, kako bi bio uz suprugu Robyn pri rođenju njihovog četvrtog djeteta.

Termin poroda je u septembru, kad bi prema planu NBA liga trebala biti usred doigravanja. Konferencijska polufinala započinju 30. augusta, a početak finala po konferencijama predviđen je za 15. septembra.

Budu li Celticsi još u igri za naslov NBA prvaka, Hayward će otići iz Orlanda i vratiti se nakon rođenja bebe.

“Za mene je to prilično laka odluka. Bio sam prisutan pri rođenju sve naše djece”, izjavio je Hayward putem video linka.

Kako bi se pridružio svojim suigračima, Hayward će morati u četverodnevnu izolaciju na Floridi te imati nekoliko negativnih rezultata na testiranjima na covid-19.

Boston se nalazi na trećem mjestu u Istočnoj konferenciji s učinkom 43-21, iza vodećih Milwaukee Bucksa (53-12) i drugoplasiranog Toronta (46-18). Hayward je bio jedan od važnijih igrača u sustavu Brada Stevensa s prosjekom od 17,3 koševa, 6,5 skokova i 4,1 asistencija u 45 nastupa, podsjeća Hina.

PODIJELI