PODIJELI

U Stocu je danas održan 4. po redu Hercegovina Kup za rukometašice rođene 2007. godine i mlađe.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji OŽRK Iskra Stolac. Sponzor turnira je bio BH Telecom, a glavni medijski pokrovitelj portal Sportske.ba.

Trofej za najbolju ekipu pripao je Iskri iz Stoca koja je nakon tri odigrana meča imala šest bodova. Drugo mjesto je pripalo Međugorju koje je osvojilo četiri boda, a po jedan bod su osvojile ekipe Leotara i Turbine, ali zbog bolje gol razlike treće mjesto je pripalo Leotaru.

Najbolja igračica turnira je Lana Soldo iz Međugorja, najbolji golman Katarina Špec iz Leotara, a najboljii strijelac Anđela Previšić iz Iskre (15 pogodaka na tri meča).

Odličan posao je odradio i sudijski trojac Melo, Dizdarević, Nuhanović.

Trebamo napomenuti da je ekipa Turbine na ovom turniru nastupila i sa djevojčicama rođenim 2011. godine, što je svakako podatak za pohvalu. Borile su se sa tri-četiri godine stariji igračicama.

Turnir je protekao u fer i kroektnom nademtanju i najvažnije bez povreda, dok je domaćin poštovao sve naredbe vezane oko trenutne situacije izazvane koronavirusom.

U orgnazicacionom djelu odličan posao su odradile Irensa Razić, Ema Martinović, Senija Peco, Ajla Medar, Salma Hasanović, Anđela Perić.

Hercegovina Kup u Stocu je već postao tradicija, pa naredne godine možemo očekivati i prvi mali jubilej, tačnije peto izdanje.

Rezultati:

Iskra – Mešugorje 11:5
Leotar – Turbina 6:6

Turbina – Iskra 1:20
Leotar – Međugorje 4:12

Međugorje – Turbina 8:3
Leotar – Iskra 6:17

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI