PODIJELI
Najuspješniji selektor u BiH, koji je tri puta s kadetskom nogometnom reprezentacijom BiH odveo na evropsko prvenstvo, nije dobio najvažniju utakmicu.
Opaka bolest bila je jača. Hiljade ljudi iz svih krajeva i svih vjera danas su se oprostili od igračke i trenerske legende Slobode. Sakib je otišao na bolji svijet, a njegovim odlaskom svi smo mi na gubitku. Malkočević je život posvetio Slobodi i reprezentaciji.
O liku i djelu Sakiba Malkočevića govorio je Midhat Arnautović nekadašnji Sakibov saigrač i dugogodišnji prijatelj. Efendija lipničke džamije govorio je o ljudskim i sportskim kvalitetama Malkočevića. Na posljednji ispraćaj došli su brojni sportski radnici, igrači, treneri iz cijele BiH, predstavnici klubova od Orašja do Trebinja.
Dženazi su, između ostalih prisustvovali, Toni Karačić, Zoran Erbez, Husref Musemić, Almedin Ziljkić, Damjan Ratković, Nenad Džidić, Goran Brašnić, Nermin Šabić, Kemal Alispahić, Amir Japaur, Nedžad Bajrović, Romeo Mitrović, Edmir Ahmetović, Murat Jaha i mnogi drugi. Posljednjem ispraćaju prisustvovali su Elvedin Begić, Adnan Džemidžić, predsjednik i generalni sekretar NSBiH, Elmir Pilav, Aldin Đidić… Malkočević je preminuo u subotu u 55 godini života.
(S.R./Sportske.ba)

 

PODIJELI