PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Iako su rukometaši poraženi jučer od Austrije rezultatom 27:23, na kraju su se plasirali na kontinentalnu smotru kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Za ostvareni uspjeh čestitke je uputio i predsjednik RSBiH Marinko Umićević. Naglasio je kako Savez i dalje funkcioniše opterećen brojnim problemima i bez poreskog broja, a dotakao se i selektora Ivice Obrvana.

Neizvjesno je hoće li hrvatski stručnjak voditi Zmajeve na Euru.

“Pred nama je veliki posao, jer prvo moramo produžiti saradnju sa selektorom Ivicom Obrvanom koji je reprezentaciju preuzeo na tri mjeseca i kamo sreće da smo ga ranije angažovali. Poslije toga moraćemo se dobro potruditi kako bismo igračima obezbijedili sve uslove kako bi potpuno spremno dočekali nastup na Evropskom prvenstvu. Konačno očekujem i pomoć države BiH od koje u posljednjih pet godina nismo dobili ni jednu marku. Osim toga slijedi nam razgovor sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH po pitanju rješevanja prostorija Saveza. Dakle, mene i moje saradnike očekuje dosta teških zadataka, ali sam ubijeđen da ćemo sve to uspješno okončati za dobrobit rukometnog sporta na ovim prostorima”, naveo je, između ostalog, Umičević.

PODIJELI