PODIJELI

Fudbaleri konjičkog Igmana u okviru 7. kola Prve lige FBiH u subotu 21. septembra sa početkom u 15:30 sati na Gradskom stadionu u Konjicu će ugostiti ekipu Slavena iz Živinica. U prošlom kolu puleni trenera konjičkog Igmana Fadila Hodžića su igrali komšijski derbi u Hadžićima sa domaćim Radnikom. Samo tri dana prije ove utakmice u okviru 2. kola seniorskog Kupa FBiH iste ekipe su odigrali utakmicu u Konjicu u kojoj su pobjedili gosti iz Hadžića, 1:3.

Prvenstveni duel je više nego zasluženo pripao Konjičanima, golom Mihajlovića, mada je Igman imao još prilika da ubjedljive savlada domaći Radnik, a posljednjih 25 minuta je imao igrača manje .

Uvezali ste dvije pobjede, sada u Konjic stiže Slaven, koja su očekivanja ? , upitali smo šefa stručnog štaba Igmana Fadila Hodžića .

“Prije svega bih čestitao mojim igračima na dobroj igri i drugoj gostujučoj pobjedi u ovoj nezvjesnoj ligi. Optimista sam pred subotnju utakmicu na našem stadionu sa ekipom Slavena koja dolazi sa novim trenerom. U ekipu se vračaju Lucas Ojeda i Berin Alić, uz sva uvažavanja našem rivalu, nastojat ćemo zabilježiti treću uzastopnu pobjedu sa kojom bi, ako se može reći u ovoj ligi, mirnije ušli u drugi dio jesenje sezone”, kazao je Fadil Hodžić, šef struke FK Igmana iz Konjica.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI