PODIJELI

Hodžićeva ekipa briljira u “Afričkoj ligi”

Nakon pobjede Al Hilala u prvom kolu Afričke lige, u čim je stručnom štabu sa srbijanskim stručnjakom Manojlovićem, Travničanin Adnan Hodžić ponovo je osjetio slast pobjede
Predstavnika Ugande Vipersa su eliminisali u obje utakmice, potom je ostvaren još jedan trijumf. U drugom kolu u gostima kod ekipe ASANTE KOTOKO iz Gane, predstavnik Sudana Al Hilal je slavio rezultatom 1:0.
Slijedi revanš u Kartumu.

– Nema sumnje da će Zoran Manojlović i Hodžić ući u grupnu fazu i imati priliku doći u samu završnicu-, optimista je Fadil Mešan, Hodžićev prijatelj, koji prati njegov trenerski put.

– Trenutno sam u Sudanu, u Al Hilal iz Kartuma. Veliki je to klub. Došao sam ponovo sa Manojlovićem, sa kojim sam u Angoli napravio najveći uspjeh sa Primeiro de Agosto ( Luanda ). Poslije osvojenog prvenstva Angole igrali smo polufinale Afričke lige prvaka-, kaže Hodžić.

Bh.stručnjak prati zbivanja u BiH.

– Drago mi je čuti kako govore i razmišljaju Elvir Bolić i Vlatko Glavaš. Lično bih volio ako bi reprezentaciju vodio Vahid Halilhodžić. Takav nam stručnjak treba. Šansu bih dao i Amaru Osimu ili Husrefu Musemiću- izjavio je Hodžić.

Hodžić se kao trener dokazao radeći s dosta uspjeha u Angoli i Casablanci.
Svojevrsni je bh.ambasador u Sudanu. Dok je radio u Maroku Hodžić je uspješno sarađivao s Vahidom Halilhodžićem selektorom Maroka.

M.F.

PODIJELI