PODIJELI

Uli Honess najzaslužniji je za uspon košarkaškog kluba Bayerna. Košarkaši su Hoenessov projekat, a od drugoligaša, stigli su i do statusa euroligaša.

Direktor Bayerna je Marko Pešić, sin proslavljenog Svetislava Pešića i rođen je u Sarajevu.

Hoeness o mlađem Pešiću govori biranim riječima.

“Vrlo sam ponosan što smo klub iz druge divizije u Njemačkoj pretvorili u vrhunsku ekipu. Posebno sjajan posao je napravio Marko Pešić”, priča Hoeness.

Ipak, nije sve tako bajno u odnosu Pešića i Hoenessa. Nedavno se dogodila svađa, ali je predsjednik Bayerna izvinuo se rođenom Sarajliji.

“Tri sedmice nismo razgovarali, a onda je uslijedio poziv gospođe Keller, Hoenessove asistentice. Kazala mi je: “Gospodin Hoeness želi s tobom razgovarati”. Rekao mi je tada: “Želim ti se izviniti, to nije bilo fer, to nije bilo uredu. Molim te da prihvatiš izvinjenje”, ispričao je Pešić.

Hasan Salihamidžić novi je direktor sporta u Bayernu, pa je umjesto dosadašnjeg sportskog direktora napredovao u člana Upravnog odbora Bavaraca. I to sve zahvaljući Uliju Honessu, čiji je Braco miljenik. Nedavno je dio njemačkih medija kritikovao Hasana Salihamidžića zbog loših poteza u klubu, a Honess je stao u odbranu Bosanca.

“Hasan je ove godine napravio dobar posao. Dozvolite da vas podsjetim na transfere Pavarda, Hernandeza i mladog Daviesa . Sretni smo što smo napravili senzacionalne transfere s ova tri igrača”, argumentovao je prvi čovjek Bayerna.