PODIJELI

Selekcija Holandije očekivano je porazila Bjelorusije kao gost u sklopi kvalifikacija rezultatom 2:1. U 32. minuti Lale su povele golom Wijnalduma nakon ubačaja Promesa. Devet minuta kasnije isti igrač je povećao prednost na 2:0 udarcem sa 22-23 metra.

U nastavku je Bjelorusija preko Graguna u 54. minuti uspjela smanjiti na 2:1. Holanđani su nakon toga napadali i pokušavali stići i do trećeg gola, ali na kraju nisu uspjeli pa se rezultat nije promijenio. Holandija je vodeća reprezentacija u grupi sa 15 bodova, a slijede Njemačka i Sjeverna Irska sa po 12 bodova.

Rusija je u utakmici grupe I slavila sa 5:0 u gostima kod Kipra i tako osigurala nastup na Evropskom prvenstvu. Škotska je kao domaćin deklasirala San Marino sa 5:0. Belgija je lider grupe sa 24 boda, nakon čega slijedi Rusija sa 21 bodom.

Mađarska je u okviru grupe E na domaćem terenu slavila protiv Azerbejdžana minimalnim rezultatom 1:0. Gostima je u nadoknadi poništen čist gol. Hrvatska je trenutno vodeća u ovoj grupi sa 13 bodova, a slijede Mađarska sa 12 i Slovačka sa 10 bodova.

PODIJELI