PODIJELI

Kerim Tatar, najbolji igrač Prve lige Federacije i trener Dženan Hošić, skovali su pobjedu Goražda u Tešnju. Romantičari s Drine u svemu su nadigrali Sim bau, ekipu iz gornjeg dijela tablice. Koji kao domaćin igra u Tešnju.

Goražde je tokom cijelog meča kontroliralo igru. Tatar je bio strijelac oba gola. Prvi iz igre, a pobjedonosni gol iz opravdano dosuđenog jedanaesterca.

Dženan Hošić, koji je preuzeo tim na “pola” jeseni, unio je dosta novina u igri. Nema više tima i igre za gostujući i domaći teren. Hošić uvjek ide na pobjedu. U takvoj igri gosti su iz Goražda odnijeli četiri boda, ali su na gostovanjima osvojili pet bodova. Uz malo više sreće mogli su uzeti koji bod više.

Pobjeda u Tešnju ima višestruku vrijednost, jer sada slijedi još jedno teško i neizvjesno gostovanje u Gabeli. Gdje je domaćin tradicionalno osvajao bodove. Osim dobrih igara u prvenstvu Goražde je pod Hošićevim vodstvom izborilo nastup u završnici Kupa BiH. U srijedu ih na Grbavici čeka razigrani Željezničar.

Niko sa sigurnošću ne smije fiksirati “keca”. S Hošićem i Tatarom sve je moguće.

Iz tabora Goražda uvjeravaju da na Grbavicu dolaze na izlet, na ćevape i u posjetu svom najjačem “igraču” Senadu Islamu. Bez kojeg bi klub preživljavao i nastupao s mjesnim zajednicama. Igrači će na Grbavici, na reprezentativnom travnjaku igrati za “CV”. Rijetka je to prilika da igraju na travnjaku kojeg gaze Edin Džeko, Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Rade Krunić, Ibrahim Šehić i ostali “Zmajevi”. Osim Kerima Goražde će biti jače i za drugog Tatara. Kerima će bodrit brat Benjamin, prva “violina” Sarajeva i bh.reprezentativac. Kad su dva Tatara na jednoj strani, niko unaprijed ne može računati na trijumf, pa ni Amar Osim, prijatelj Senada Islama. Goražde je s 15 bodova na devetoj poziciji, sedam manje od prvoplasiranog Rudara. Sve je moguće.

(N.I./Sportske.ba)

PODIJELI