PODIJELI

Nihad Mujakić stigao je u Tursku na pripreme i Hajduka i vrlo brzo bi i zvanično trebao potpisati ugovor sa hrvatskim velikanom. No, Mujakić nije jedini Bosanac koji bi u januarskom prijelaznom roku mogao stići u klub sa Poljuda.

Novo ime u kombinacijama Hajduka je 23-godišnji napadač Hamza Čataković, koji već duže vrijeme uspješno igra za slovački Trenčin, u 85 utakmica u Slovačkoj skupio je 35 golova i 14 asistencija, a sa svojih gotovo 190 centimetara idealno se uklapa u traženje Hajdukove struke, korpulentni je centarfor koji može vladati kaznenim prostorom i zabijati, piše portal 24 sata.hr.

A zabio je i Hajduku prošle godine na pripremama u Beleku, kada su Splićani slavili protiv Trenčina 4-2. I dok je transfer Mujakića praktično gotov, s Trenčinom će se tek trebati dogovoriti model otkupa Čatakovićeva ugovora, odnosno odštete ili postotka od budućeg transfera.

Čataković je za sada prva opcija, a ako pregovori propadnu Hajduk će se okrenuti drugim opcijama. Ono što se također može iščitati iz dosadašnjih poteza dvojca Kepčija & Stanić je i potvrda njihovog opredjeljenja na mlade igrače ispod 25 godina, koje Hajduk nakon nekog vremena može dalje preprodati u inozemstvo. Dvojac koji je skupa nastupao za Sarajevo, Mujakić i Čataković uklapaju se u te okvire…

PODIJELI