PODIJELI

Dvije najbolje reprezentacije, dva favorita grupe “C” Svjetskog prvenstva u Francuskoj, Hrvatska i Njemačka, nisu dozvolile iznenađenje i, prema svim predračunima, večeras (17.45 sati) će se boriti za prvo mjesto i bolju poziciju u nokaut fazi turnira.

Upravo ovakav ishod smo i očekivali, a jedini zaista neizvjestan meč predviđali za večerašnji okršaj u kojem se podjednake šanse pružaju europskom prvaku i selekciji Kauboja koja je uvijek među najboljih pet – šest ekipa velikih takmičenja . S obzirom na gol razliku, Hrvatskoj će za osvajanje grupe trebati pobjeda, dok je Nijemcima dovoljan remi.

“Utakmica protiv Njemačke će biti odlična, nismo dugo igrali protiv njih i obećavam odličan rukomet, ne znam hoće li biti dovoljno za pobjedu, ali dat ćemo sve od sebe”, poručio je selektor Hrvatske Željko Babić.

Osvajač grupe “C” se susreće s potencijalnim polufinalem s Francuskom, dok bi drugi iz skupine C vjerojatno svoj put gradio preko Španije u četvrtfinalu, a na Francusku bi išao u finale. To su razlozi zbog kojih bi se pomislilo da bi neko od momčadi mogao ući u kalkulacije i birati svoj put…

“Kalkulacije? Nemam vremena za njih. Pripremam utakmicu za utakmicom i to je predaleko za mene, ustvrdio je međutim Babić.

“O kalkulacijama ne razmišljamo, čujemo nagađanja i šuškanje ljudi koji to prate, ali koja momčad igra na poraz? Mi to sigurno nećemo raditi”, dodao je Luka Stepančić.

Njemačka Dagura Sigurdssona je puno napredovala posljednjih par godina i sigurno će predstavljati snažnog protivnika, tim koji također juriša na postolje.

Vanjska linija se mora još razbuditi, moramo dati sve od sebe protiv Njemačke jer bez naše pomoći, teško ćemo ih dobiti. Mi ćemo morati iznijeti momčad, ali poglavito moramo odigrati puno bolje u odbrani za Nijemce”, zaključio je Stepančić

PODIJELI