PODIJELI

Hrvatski mediji u nevjerici prenose vijest da je KK Bosna pred gašenjen.

Teška situacija u bivšem prvaku Evroep odjeknula je regionalnim medijima.

“Sarajevska KK Bosna, prvi košarkaški prvak Europe iz bivše države, je pred gašenjem.

Klub se od 2014 zove Bosna Royal, no uvjeti financijske nestašice uzrokovane pandemijom koronavirusa mogli bi biti kobni za njega. Klub najvjerojatnije neće participirati u prvenstvu BiH nadolazeće sezone, a trenutna kriza samo je završni udarac financijske agonije kroz koju klub prolazi godinama unazad.

“Nažalost, radi se o gorkoj istini. Svaki mjesec, svake godine očekujemo da će se nešto promijeniti, ali samo ide na gore. Svim razinama vlasti u državi smo upućivali apel za pomoć, od predsjedništva države do općina, no jedino pomoć koju smo dobili jest ona od Kantona Sarajevo.

Radi se o 15 tisuća eura, mi smo na tome beskrajno zahvalni, ali to nam jednostavno nije dovoljno. Da bi opstali, klubu je potrebno 100 tisuća eura na godišnjoj razini, a i to je novac s kojim bi jedva spajali kraj s krajem.”, izjavio je predsjednik kluba Almir Bradić.

21. rujan je rok za prijavu igrača za prvenstvo, no ako se nešto drastično ne promijeni, od toga neće biti ništa. Bosna je 1979. postala prvakom Europe pobijedivši u finalu talijanski Varese, najdiminantniji klub Europe u to vrijeme koji je deset godina za redom igrao finala.

Tada su boja kluba branili legendarni Mirza Delibašić ‘’Kinđe’’, Žarko Varajić, Ratko Radovanović, Svetislav Pešić i ostali, dok je momčad s kluba do naslova odveo tada mladi trener Bogdan Tanjević”, stoji u tekstu na Germanijak.hr, portalu koji je jedan o dnajaktuelniji u Hrvatskoj kada su u pitanju košarkaška zbivanja.

PODIJELI