PODIJELI

Španska Marca je objavila veliki intervju koji je Luka Modrić dao preko Zooma za postaju El Partidazo de Cope, a koji je prenio Index.hr.

Hrvatski kapiten pričao je o brojnim temama, o Realu, o reprezentaciji, o svojim počecima, autobiografiji.. .

Posebno zanimljiv dio intervjua bio je onaj o donedavnom saigraču Garethu Baleu, kao i o ostanku Messija u Barceloni, te o trenerima koji su ga vodili.

– Veliki dio karijere smo proveli skupa. Četiri godine u Tottenhamu i sedam u Realu. Gareth je spektakularan momak, sramežljiv je poput mene. Ono što se posljednjih godina priča o njemu je užasno, to nije pošteno. Na udaru je stalnih napada i kritika, ali ono što je dao Realu je impresivno. Uvijek ću ga pamtiti po onome što je napravio za klub.

– Laži su priče da je imao problem u svlačionici i da nije znao španski. Govorio ga je jako dobro, samo što nije davao intervjue. Takav je karakter. Razgovarao je s nama i najvažnije je da mi, njegovi suigrači i prijatelji znamo istinu, govorio je Modrić o Vešaninu.

Smatra da je ostanak Messija u Barci dobra stvar za ligu.

– Drago mi ja da je tako odlučio jer je to velika stvar za La Ligu. Nismo razgovarali na tu temu, ali drago mi je da ostaje. Kao igrač uvijek želim igrati protiv najboljih.

Žao mu je što nije više sarađivao s Mourinhom.

– Mourinho je bio ključan u mom dolasku u Madrid. Šteta je da smo surađivali samo godinu dana jer je odličan trener, a njegova karijera govori sama za sebe. Uvijek ću mu biti zahvalan. Težak je karakter, nekad i krut i tvrd, ali je uvijek bio iskren, što volim.

– Ancelotti je spektakularan trener, a kao osoba još je bolji. S njim smo imali dvije vrlo uspješne godine, osvojili smo Ligu prvaka i Kup i igrali smo dobar nogomet. Dobro se slažemo i često razgovaramo. Benitez je vrlo dobar trener, ali nije imao sreće u Realu. Nogomet zna nekad biti nepošten i nisu svi sjajni treneri u svakoj momčadi uspješni. Nikad nisam imao problema s njim.

– Zidane je vrhunski trener. Ono što je on s nama napravio je nešto neponovljivo. Ne vjerujem da će to itko ponoviti, ali ljudi ga i dalje ne cijene kao trenera. Uvijek se sumnja u njega iako je jedan od najboljih trenera. Nemam ništa protiv konstruktivnih kritika, ali ono što njemu rade nema nikakvog smisla. Spektakularan je trener koji ima jasne ideje i viziju, a njegova filozofija nogometa odgovara nama igračima. Siguran sam da će u Realu trajati jako dugo, kao Ferguson i Wenger u Engleskoj, rekao je Modrić.

PODIJELI