PODIJELI
Foto: N/FSBiH

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da je Ivajlo Petev jedan od kandidata za klupu BiH.

Čelnici N/FSBiH intenzivno tragaju za novim selektorom i posljednjih dana mnoga imena se dovode u vezu sa našim nacionalnim timom. Lista na kojoj su Savo Milošević, Meho Kodro, Mladen Krstajić, Sergej Barbarez…, sada je brojnija upravo za 45-godišnjeg Peteva koji je navodno vrlo ozbiljan kandidat.

U prilog tome ide to što je Petev doputovao u Sarajevo kako bi obavio razgovore sa Vicom Zeljkovićem i Zvjezdanom Misimovićem, a takve informacije prenijeli su i mediji iz Hrvatske, gdje je Bugarin imao priliku raditi.

“Petev je bio prvi Dinamov trener nakon 11 godina koji nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom pa je vrlo brzo smijenjen i gotovo pa potjeran iz kluba”, podsjetio je portal Index.hr.

Posljednji angažman Petev je imao u Jagielloniji, a uz Dinamo još je vodio Al Qadisiyah, Omoniju, AEL Limassol, Levski, Ludogorets i reprezentaciju Bugarske.

Prva runda pregovora je inače održana u sarajevskom hotelu Marriott, a zanimljivo da prisutan nije bio Emir Spahić koji je navodno insistirao na tome da se razgovori isključivo vode u zgradi Saveza.

PODIJELI