PODIJELI

Mirnes Husanović se bodybuildingom bavi unazad deset godina. Jedan je od najboljih u Bosni i Hercegovini u ovoj disciplini.

Bodybuilding posljednje vrijeme zauzima ozbiljno mjesto na sportskoj mapi Bosne i Hercegovine, a Mirnes je u razgovoru za Sportske.ba, približio ovu sportsku disciplinu, takmičenja i svoju karijeru.

“Moja karijera kao takmičara počinje 2012. godine na državnom prvenstvu u Cazinu. Tokom karijere prošao sam put od sumnji, preko osporavanja do cijenjenja mene kao sportiste. Na prva tri zvanična takmičenja završio sam na posljednjem mjestu, ali uprkos tome nisam klonuo duhom. Nastavio sam raditi i koračao stazama uspjeha”, rekao je Husanović na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim nastavio:

“Osvojio sam veliki broj priznanja i medalja, a neke od onih koje se ističu su pet godina državni prvak BiH, četiri godine prvak Balkana, tri godine pobjednik Bihać Opena, tri godine prvak Kup-a Srbije, apsolutni Prvak Jagodina Opena i Sarajevo Opena. 2018. godine se odlučujem napraviti korak dalje, te sam u Austriji, na Diamond Kupu u konkurenciji od 19 takmičara ponio titulu najboljeg u kategoriji do 90 kg i dobio prestižnu IFBB ELITE PRO kartu. Svako takmičenje, ali i pobjeda ima svoju priču.”

FOTO: A.Ć.

Ostvarena je saradnja i sa trenerom iz Hrvatske, Mariom Jarnečićem.

“Zbog otvaranja fitnessa i obaveza u privatnom životu kao i posvećivanju porodici i klijentima, pravim pauzu te radim na masi i popravljanju slabijih mišićnih partija i ostvarujem suradnju sa najboljim hrvatskim trenerom Mariom Jarnečićem koji je izgradio profesionalace koji se takmiče na takmičenjima najvećeg nivoa. Za godinu dana suradnje ostvarujem evidentan napredak, ali je nažalost pandemija koronavirusa poremetila naše planove za proljetnu sezonu 2020. godine kada sam trebao izaći na natjecanje koje se trebalo održati na Malti. To me nije poremetilo, naprotiv nastavio sam sa pripremama i spremanjem za prva natjecanja koja su nastupala u drugom dijelu polu sezone.”

U Kaknju je nastavio sa dominacijom u Bosni i Hercegovini.

“Prvo takmičenje se trebalo održati također na Malti, ali i dalje zbog haranja pandemije smo onemogućeni otići na isto, te izlazim na Državno prvenstvo koje se održalo 12. Septembra u Kaknju. Tu sam ponio titulu šampiona do 90kg, a zatim i titulu apsolutnog šampiona državnog prvenstva. Pripreme za dalje su sutradan odmah krenule, jer već 26.09. nastupam na najjačem regionalnom takmičenju u Jagodini, na Jagodina Openu. Naredna takmičenja na kojima bih također trebao nastupati su 27.09. Bor, zatim sredinom oktobra na fit paradi u Budimpešti i eventualno NPC Poljska, ukoliko granice budu otvorene i bude nam dozvoljeno putovati.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI