Connect with us

Domaći fudbal

Husić: Ako Željo nije dobio licencu, onda ni Radnik ne smije biti povlašten

Objavljeno prije

,

Azmir Husić je bez dlake na jeziku. Direktan i konkretan! Jasan i glasan. Rijetka i poželjna pojava u bh.nogometu, pa i sportu. S takvom reputacijom dobio je značajnu podršku naroda i ušao u federalni parlament. Što je najbolja potvrda njegovog načina rada, sportske i životne filozofije.

Iako je dosta posvećen svom biznisu, te tradicionalo, najvećem na ovim prostorima “narodnom iftaru”, Husić brine za budućnost Tuzla City, kluba kojeg je iz kantonalne lige doveo u elitni razred.

Husić je u intervjuu za Sportske.ba govorio o ambicijama Tuzle, o spornim licencama, o Mirzi Varešanoviću, Milenku Bošnjakoviću…

Može li se desiti da Tuzla igra u Evropi?

Sportski gledano, Tuzla nije izborila poziciju koja vodi u Evropu, ali nije ni Radnik. Ako Željo zbog “tehničkog” propusta nije dobio licencu, onda ni Radnik ne može biti povlašten, pa ni bilo koji drugi klub.

Tuzla je dobila licencu, vi ispunjavate taj uslov. Jeste li spremni da igrate, ako se dese neke promjene?

Tuzla je ispunila sve tražene uslove zbog čega smo i dobili licencu. Nažalost, mi nismo na sportskom polju izborili rezultat za Evropu. Ako bi bilo nekih promjena za evropske nastupe, Mladost je na tabeli ispred nas. Mi smo u redu, ali nismo opterećeni.

Angažirali ste novog trenera. Pretpostavljam da vam se, kao vrlo poželjnoj sredini, ponudilo dosta trenera. Zašto Bošnjaković? Koji, istina, slovi kao vrlo vrijedan, ambiciozan trener, fajter?

Bošnjaković je takav kakvim ste ga opisali. Osim toga mi smo dosta uspješno sarađivali nekoliko godina. S Milenkom smo “preskočili” nekoliko rangova. Kasnije su nam se putevi razišli, i evo nas opet zajedno.

Mirza Varešanović je opstankom Tuzle u Premijer ligi ostvario svojevrsni podvig. Vaše mišljenje o Varešanoviću…

Mirza je odlično odradio posao. Što smo planirali to smo ostvarili. On se umorio od svega. Varešanović je trener gospodin, mangup, s finim manirima. Kao trener opravdao je naša očekivanja. Nemam niti jednu zamjerku na njegov rad! Naprotiv, mogu samo najpozitivnije reći za Varešanovića.

Kakve su ambicije Tuzle u novoj sezoni? Vjerovatno ćete podići letvicu još više?

Neki su moju prošlogodišnju izjavu “da je važno biti ispred Zrinjskog” pogrešno shvatili. Samo je, izgleda Sarajevo, znalo šta sam htio reći; prvaci su i osvajači kupa. Tuzla ima ambicije stabilizirati se u Premijer ligi, potom praviti put prema Evropi. Vidite primjer Mladosti, koja je duže od nas u Premijer ligi, s jasnim ambicijama, ali nije lahko izboriti Evropu. Mi smo dosta uradili na organizaciji kluba i na tome ćemo i dalje raditi. Sportski sektor je u rukama Samira Muratovića, nekoga ko ima veliko internacionalno iskustvo. Naša orjentacija bit će oslonac na mlade igrače, na talente iz našeg kantona.

Recite nam na kraju ko će od “Zmajeva” biti na iftaru u Konjević polju?

Svi su dobro došli. Reći ću vam da smo pozvali Vedu Ibiševića, Miralema Pjanića, Edina Džeku, ali su svi spriječeni. Vedo čeka prinovu u porodici, Mire ne igra protiv Finske, pa će kasnije doći na okupljanje, a Džeko završava transfer u novi klub”- izjavio je za Sportske.ba Azmir Husić.

R.S. (Sportske.ba)


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE