PODIJELI

I dok bh.premijerligaši ljetne pripreme planiraju na ovdašnjim destinacijama od “Muške vode” do Međugorja, jedan naš klub dio priprema obavit će u Švicarskoj. Gdje mogu doći samo viđeniji klubovi.

Azmir Husić, predsjednik Tuzla C, dobio je i prihvatio poziv da dođu na mini pripreme i odigraju utakmicu s Ksamaksom. Osim što je to jaka provjera, nastup u Švicarskoj je odličan izlog za igrače i priznanje klubu. Dolazak Husićevog tima izazvao je veliko zanimanje bh.dijaspore u Švicarskoj. Posebno navijača, koji su porijeklom iz Podrinja. Utakmica s Xamaxom zanimljiva je i menadžerima koji pokrivaju švicarsko tržište, pa nije nemoguće da neko od tuzlanskih igrača ostane u Švicarskoj.

Do polaska u Švicarskoj “plavci” će biti u zavidnoj formi. Milenko Bošnjaković, “coach” Tuzle, sa svojim asistentima Adanalićem, Dedićem vrijedno radi na terenu u Simin Hanu. Ambicije Tuzle su “zlatna sredina” s pogledom na Evropu. Husić i Bošnjaković su uigran i uhodan tandem. Krenuli su s dna, od kantona. Kako se radi o dokazanim majstorima svog posla, sve je, pa i borba za Evropu moguća.

R.S.

PODIJELI