PODIJELI
Foto: FK Sarajevo

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u potrazi je za novim selektorom.

Budući da je Dušan Bajević još ranije najavio da nema namjeru ostati na selektorskoj poziciji, već nakon posljednje utakmice sa Italijom počelo se špekulisati o tome ko bi mogao doći na njegovo mjesto.

Pominju se Savo Milošević, Mladen Krstajić, Meho Kodro, Ivajlo Petev, a mnogi su mišljenja kako bi trebalo dati priliku i trenerima koji su se izgradili kroz Premijer ligu, prije svih Amaru Osimu ili Husrefu Musemiću.

Po pitanju toga za Sportske.ba je govorio upravo Musemić.

“Svakako da bi bila čast i privilegija voditi reprezentaciju. To je za jednog trenera kruna karijere, ali koliko je to ozbiljno i misle li uopšte na mene, pokazat će vrijeme. Imaju ljudi koji vode o tome brigu i oni će učiniti sve da nađu najbolje rješenje. Ko god dođe, čeka ga puno posla, ali nijedan posao nije lagan”, kaže nam Musemić.

Iza sebe Musemić ima veliko iskustvo.

“Ne bih želio baš na tu temu mnogo da govorim, jer, bit će onih koji će reći da se nudim i slično. Ja se ovim poslom bavim od 1997. godine, iza sebe imam dosta utakmica, uspjeha… Da li je to iskustvo dovoljno da budem kandidat, to ne mogu reći. Neka oni procijene.”

Bez angažmana je otkako se u decembru 2019. razišao sa Sarajevom.

“U proteklom periodu je bilo nekih upita, poziva, ali nisam želio da žurim. Malo je sve to poremetila i ova situacija sa koronavirusom. Ipak, odmorio sam se, nedostaje mi ovaj posao i vjerujem da će uskoro biti nešto što će mi odgovarati”, poručio je Musemić.

PODIJELI