PODIJELI

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana danas u 14 sati odgođena je zbog koronavirusa.

Iako nije potvrđeno da je neko od članova IO pozitivan na Covid-19, u FSBiH su odlučili da otkažu okupljanje, a sjednica Izvršnog odbora bit će održana sutra i to online.

Kako je potvrđeno za Faktor sastanak je otkazan iz predostrožnosti, jer su članovi Izvršnog odbora Mato Jozić, ministar pravde u FBiH, te Nurdin Peštalić. Obojica su bili u kontaktu sa Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH, koji je pozitivan na Covid-19.

– Privatno sma uradio test na Covid-19 i negativan sam – rekao je Jozić za Faktor, dodavši:

– Proteklog vikenda imao sam dva rizična kontakta. Odmah sam otišao i privatno obavio testiranja. Stigli su i rezultati, koji su negativni i nastavio sam raditi svoj posao. Koliko znam Nurdo Peštalić je u samoizolaciji, a sjednicu Izvršnog odbora održat ćemo sutra online – kazao je Jozić.

Članovi IO na ovoj sjednici trebaju usvojiti liste sudija, kontrolora suđenja i delegata za predstojeću sezonu koja bi trebala startati 1. augusta.

(Faktor.ba)

PODIJELI