PODIJELI

Argentinski fudbaler Luis Ibanez danas je predstavljen kao novi fudbaler zrinjskog.

”Luisa nismo doveli da bi podigao rejting nego zbog iskustva i kako bi nam pomogao da postignemo ciljeve”, rekao je Mario Pandža glasnogovornik HŠK Zrinjki na konferenciji za medije u Mostaru gdje je ovaj klub predstavio novo pojačanje, Luisa Ibaneza. Poznati Argentinac istaknuo je kako su ga od prvog dana lijepo dočekali, i u klubu i u gradu, te da se nada kako je došao da s ovim klubom ‘osvoji titulu’, prenosi Bljesak.info.

”Drago mi je da se mogu pokazati u klubu i ligi. Nadam se da sam došao da osvojimo titulu”, rekao je.

Govoreći o pojedinim medijskim napisima o primanjima novog igrača, Pandža je istaknuo kako smo ”svi realni da je Lucho jurio za finansijama, ne bi izabrao Zrinjski.” Potvrdio je to i sam igrač.

”Zrinjski znam od prije. Igrao je s Dinamom. Što se tiče finansija, ja sam to osigurao prije i nisam došao tu radi novca. Ideja i moja i kluba je bila da se vratim igrama a ne da lovim novac”, rekao je Argentinac.

Na upit o savjetima novih igrača govori kako se nada da će se brzo uklopiti u novu ekipu, sastav, trenera.

”Dat ću sve od sebe. Ugovor smo potpisali na dvije godine. Došao sam da razmišljam o igri, poslije ćemo vidjeti”, rekao je.

Ibanez je lijevi bek koji je, između ostalih, igrao za zagrebački Dinamo te beogradsku Crvenu zvezdu, a posljednji klub bio mu je turski Trabzonspor s kojim je raskinuo ugovor te je od 1. jula je slobodan igrač. U turskom klubu imao je godišnju plaću od 500.000 eura, no ubrzo je pao u drugi plan te je zabilježio samo devet nastupa tačnije 541 minutu.

PODIJELI