PODIJELI
Gostovanje Milana na Marakani kod Crvene zvezde u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropske lige zasjenile su užasne uvrede na račun Zlatana Ibrahimovića.

Nekolicina navijača Zvezde je pogrdnim riječima vrijeđala švedskog fudbalera bh. porijekla, a incident su osudili brojni mediji iz regiona kao i beogradski klub.

Gostujući na FACE TV nekadašnji reprezentativac BiH Vedad Ibišević se također osvrnuo na pomenuti incident, a na pitanje Senada Hadžifejzovića da li mu se takvo nešto dešavalo u karijeri, bh. napadač je odgovorio:

“Nije mi se dešavalo tako nešto u ovom smislu, ali bude takvih stvari, pogotovo između igrača u jeku borbe”, rekao je Ibišević.

Potom je uslijedilo pitanje da li igrači iz regiona međusobno sebe nazivaju balijama, ustašama i četnicima, Ibišević je rekao da toga nije bilo, već da Nijemci imaju odabran rječnik za igrače iz bivše Jugoslavije.

“Ne, ne tog tipa, nego Nijemci kada kažu nešto za strance, za “jugoviće”. Njima smo mi svi isti, a u našim očima nismo. Kažu nam ‘jugošajzer”, ističe Vedator koji je veoma kratko prokomentarisao događaj na Marakani i vrijeđanje Ibrahimovića.

PODIJELI