PODIJELI

Ako biste pitali navijače fudbalske reprezentacije BiH koji im je omiljen igrač svih vremena koji je nosio dres s državnim grbom jedan od onih čije bi ime često čuli prilikom odgovora je legendarni Vedad Ibišević.

Taj čovjek nas je odveo u Brazil i dao prvi gol u Brazilu – pametnom dosta.

Osim što je legenda u reprezentaciji BiH, legenda je i Bundeslige. Danas je bez kluba, ali jasno je kako to neće dugo potrajati i da je samo pitanje vremena kada će donijeti odluku gdje nastavlja karijeru.

U međuvremenu dao je izjavu za Sportske.ba i iznio svoje mišljenje o onome što se desilo prije dva dana – izboru Ivayla Peteva na klupi našeg nacionalnog tima.

Kao i svi navijači, Ibišević je također skeptik.

“Navijači su nezadoovljni, skeptični, i ja sam. Ne znam, druge opcije koje su bile bi vjerovatno više usrećile navijače, posebno Barbarez, Ne može se porediti ono što je Barbarez uradio za BiH i Petev. Ali, to je fudbal, vrijeme će sve pokazati”, kaže Ibišević.

Kasnije je bio nešto direktniji i bez dlake na jeziku.

“Reprezentacija ne smije postati pijaca za trgovinu igrača, to je moja poruka. Treba da se postave jasni ciljevi po kojima se treba mjeriti i za Peteva i za sve ostale, bez obzira što je grupa za Svjetsko prvenstvo teška. To je neki moj komentar”, poručio je.

Inače, Petev je dobio povjerenje članova Izvršnog odbora ispred bh. stručnjaka kao što su Mehmed Baždarević, Sergej Barbarez, Husref Musemić, Amar Osim…

PODIJELI