PODIJELI

Legendarni bh. napadač Vedad Ibišević i dalje je bez kluba i u potrazi je za novom sredinom, jer još nema namjeru da se povlači iz aktivnog igranja.

Popularni Vedator je gostovao na N1 televiziji u emisiji Novi dan, a govorio je, između ostalog, o novom selektoru BiH Ivaylu Petevu, te o Sergeju Barbarezu, Edinu Džeki i reprezentaciji BiH.

– Pratio sam sve što se dešavalo oko izbora selektora. Malo sam skeptičan. Od te finalne varijante koja je bila između Peteva i Barbareza, bez obzira što Sergej nije imao tog iskustva o kojem se priča, a nakon niza nekih negativnih rezultata i neke negativne atmosfere, mislim da nam je trebala neka pozitivna priča, te da je Sergej bio idealna prilika. Osjetim da su navijači nezadovoljni i skeptični, ističe Ibišević.

Smatra da je atmosfera u reprezentaciji jako bitna.

– Mislim da je pozitivna atmosfera svih jako bitna. Sjećam se da je tako bilo pred Brazil i rezultiralo je našim odlaskom u Brazil. Nije nikako dobro da ljudima postaje svejedno zbog reprezentacije, smatra Ibišević.

Kaže da je od svih selektora najbolji odnos imao s legendarnim Safetom Sušiće.

– Ja sam uvijek pokušavao da imam korektan odnos sa svima i uvijek sam želio da imam distancu. Uvijek sam davao i trenerima prostor i to je uvijek bio odnos igrača i trenera. Najbolji sam odnos po nekim statistikama imao s Papetom, jer kod njega sam najviše igrao, ali generalno nisam imao problema ni sa jednim selektorom, ističe Ibišević.

O problemima koje Edin Džeko u posljednje vrijeme ima u Romi, Ibišević kaže:

– Pratio sam i situaciju s Džekom. On najbolje zna. Dovoljno je iskusan da zna šta je najbolje za njega. Malo sam iznenađen s Romine strane. Znajući kako funkcioniše taj biznis bilo je i očekivati. Njemu godine idu i oni razmišljaju o svom interesu. Mislim da on već na ljeto mora pronaći nešto novo. Mislim da je to sada biznis, nema puno emocije, rekao je Vedad Ibišević.

PODIJELI