PODIJELI

Simon Rozman je poslije slabog starta sezone u Sloveniji smijenjen sa klupe Domžala, ekipe u kojoj je glavna vedeta bh. fudbaler Senijad Ibričić. Upravo je Ibričić imao emotivan oproštaj od trenera.

– Igrao sam u mnogo klubova, volio ih, voljeli oni mene..Iskreno, najljepše mi je bilo u Hajduku, gdje sam se osjećao najbolje i igrao najbolje..
Godinama mi govore da sam na zalasku karijere, ali ja i dalje trajem i uživam u najljepšim godinama u svom životu, a sve zahvaljujući jednom čovjeku – Simonu Rozmanu – napisao je “Ibro” na Instagramu..

– Produžili ste mi karijeru i naučili da ponovo uživam u fudbalu. Za mene ste, a imao sam niz trenera u svojoj karijeri, broj jedan i najbolji čovjek, od kojeg sam mnogo toga naučio. Nadam se i vjerujem zaista u to, da će mnogi drugi, koji odlučuju o trenerima, znati to prepoznati i da ćete imati priliku svoje veliko znanje i ljudskost pokazati u najboljim evropskim ligama, jer kao stručnjak i čovjek, apsolutno to zaslužujete. Učinili ste me boljim čovjekom, još boljim igračem, a u meni ste stekli i vjernog prijatelja do kraja života.. Sretno treneru – poručio je bivši bh. reprezentativac, a u brojnim komentarima “javio” se i Edin Džeko i ovaj post nagradio aplauzom.

PODIJELI