PODIJELI

Argentinski napadač Mauro Icardi srušio je rekord Zlatana Ibrahimovića kao igrač koji je najbrže postigao 10 pogodaka za ovaj klub što je samo dokaz da je odlaskom iz Intera napravio pravi potez u svojoj karijeri.
Icardi je za kratak period postao vrlo važan igrač PSG-a, a u izjavi za medije rekao je da želi pisati historiju ovog francuskog kluba te tako otklonio sve dileme oko eventualnog povratka u Inter.

Na konstataciju novinara da je srušio rekord Ibrahimovića i postao igrač koji je najbrže postigao 10 pogodaka, Icardi je rekao da se ponosi tim podatkom, ali da ga nije znao.

“Nisam znao za taj podatak, ali sam izuzetno ponosan. Želim pisati historiju za klub kao što je PSG, trudim se da sam uvijek spreman i da budem tu za svoje saigrače”, kazao je Icardi pa nastavio:

“U Barceloni sam naučio mnogo o taktici i tehnici, a to mi je pomoglo u Italiji jer tamo nisu navikli na moj stil igre. Kroz sve to, razvio sam se kao igrač”, istakao je Icardi.

U 18 odigranih utakmica za PSG, bivši napadač Intera je postigao 14 pogodaka, a sjajnom formom uspio je izbaciti Edinsona Cavanija iz prve postave i gotovo izvjesno je da će francuski klub otkupiti njegov ugovor od Intera.

PODIJELI