Connect with us

Domaći fudbal

Idealnih 11: Bh. ”Hoffenheim” želi potvrditi svoje mjesto u eliti

Objavljeno prije

,

Prvi cilj ekipe Mladosti iz Doboj-Kaknja u svojoj drugoj uzastopnoj sezoni Premijer lige BiH bit će opstanak u društvu najboljih.

Po završetku prošle sezone tim su napustili Miloš Milisavljević, Ibrahim Hrvat, Anis Rahimić, Kenan Muslimović i Igor Poček kao i Šerif Hasić i Anel Čurić koji su bili na posudbi u Rudaru i Travniku, a istekao im je ugovor. Napadač Haris Dilaver je potpisao saradnju sa grčkim Plataniasom, dok je Mehmedalija Čović sporazumno raskinuo ugovor. Ekipu je napustio i Belmin Kobilica.

U ekipu su stigli Mladost su pojačali: Mićo Kuzmanović, Alexandre di Estefano Marcena Rodrigues, Amer Šećerović, Milan Nedučić, Goran Brkić, Edin Murga, Tarik Abdulahović i Marin Galić, dok dok su dva juniora (Samir Selimović i Belmin Šabanović) priključena prvom timu. Posljednje akvizije su Lazar Kalajanović i Ervin Jusufović.

Izabranici Ibre Rahimića su na pripremama pružali sasvim solidne partije. Na početku priprema su pobijedili Željezničar golom Brazilca Alessandra, dok su u generalnoj probi na Pecari poraženi od Širokog Brijega sa 2:0.

Idealnih 11 Mladost Doboj-Kakanj: Hadžić, Rizvanović, Isaković, Jusufović, Karahmet, Šišić, Hodžić, Galić, Ramović, Kuzmanović i Husić. Trener: Ibro Rahimić.


Domaći fudbal

Velež na pragu velikog pojačanja, igrač iz Švicarske se već priključio pripremama

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Mostarski Velež je nadomak velikog pojačanja. Igrači Veleža nalaze se na Kupresu na pripremama uoči nove sezone.

Ekipi se priključio i fudbaler koji bi mogao biti veliko pojačanje za mostarski tim. Radi se o Elviru Muminoviću, nekadašnjem kapitenu i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Muminović je prošao sve omladinske selekcije švicarskog Siona, nastupajući za U-17, U-19 i U-21 ekipu ovog švicarskog tima, sada bi karijeru mogao nastaviti u Veležu.

Očekuje se uskoro i potpis ugovora s Rođenim, a ovo bi svakako bila dobra vijest za Amara Osima i ekipu Veleža. Muminović pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Pobjede GM Gradnje, TR Salihovića i Džepa Ugrarak Product

Objavljeno prije

 

Autor

Utakmicama 2. kola po grupama nastavljen je turnir Tri kornera penal, u grupi C TR Salihović i Gnojnice GM Gradnja su savaladali Fabriku najmještaja Maoles 7:1, a TR Salihović Auto praonu Orahovica 7:0, u grupi D Džepi Ugarak Product su zabilježili pobjedu proti Leyton Orijenta 6:3

Rezultati,
grupa C, 2. kolo, Gnojnice GM Gradnja – Fabrika namještaja Maoles 7:1 (Čolaković 3, Kapetanović, Memić, Pajić, Puce/Boloban),
grupa C, 2. kolo, TR Salihović – Auto praona Orahovica 7:0 (Smajić 3, Kapetanović 2, Milanović, Delihasanović),
grupa D, 2. kolo, Leyton Orijent – Džepi Ugrarak Product 3:6 (Kozić 2, Drina /Bilić 3, Mršo, Begeta, Zahiragić).

Raspored, petak 1. juli,
grupa D, 2. kolo u 19:45, Autoškola M&B – Caffe Garfild& Meris berber shop,
grupa A, 3. kolo u 20:45, Graewe Tadiv– Idbar,
grupa A, 3. kolo u 21:45, Agromilk – CTK Alati .

Ismet Nimanović


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Veliko pospremanje na stadionu Rođeni (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Admir Buljko

Trenutno se izvode radovi na stadionu mostarskog Veleža, Rođeni bi trebao izgledati izuzetno lijepo nakon završetka radova.

Velež i ove sezone očekuje nastup u Evropi, a svoje domaće utakmice opet će igrati najvjerovatnije na Grbavici u Sarajevu. Ipak, to će se u budućnosti promijeniti, jer će stadion Rođeni dobiti i licencu za odigravanja susreta pod okvirom UEFA-e.

Već početkom nove sezone Velež bi mogao domaće utakmice igrati na novom travnjaku, a u projektu će učestvovati i grad mostar sa 550.000 KM.

Pogledajte šta je zabilježio vjerni navijač Rođenih, Admir Buljko.

Foto: Admir Buljko


Nastavi čitati

NAJČITANIJE