PODIJELI

U sljedećih nekoliko dana ćemo vam pokušati predstaviti idealnih jedanaest svakog od 12 klubova u BHT PL BiH, a budući da smo počeli abecednim redoslijedom, prvi je na red došao zenički Čelik.

Veliki problemi oko sastavljanja ekipe su obilježili tmurno zeničko ljeto s obzirom da su gotovo svi fudbaleri napustili ”brod koji tone”, a isto je učinio i trener ekipe Elvedin Beganović koji je preuzeo Rudar iz Kaknja.

Na njegovo mjesto je došao nekadašnji trener FK Željezničar i FK Sarajevo, Kemal Alispahić koji se prihvatio teškog posla, a sa njegovim dolaskom zenički crveno-crni su angažovali nekoliko solidnih fudbalera od kojih će Alispahić pokušati napraviti kompaktnu ekipu koja će pokušati izboriti opstanak u društvu najboljih.

Tako su u klub došli Nurković, Marković, Hrkač, Haurdić, Brković, Šivšić, te Smriko, Pliska i Duvnjak i oni kao takvi predstavljaju solidnu premijerligašku ekipu, ne na nivou prošlogodišnje, koja je znala ”pomutiti” račune vodećim ekipama prvenstva, ali sasvim sigurno ekipa koja bi mogla izboriti opstanak.

Na golu je velika borba između Semira Bukvića i Adisa Nurkovića, a prednost bi mogao dobiti nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Nurković koji je iskusniji od pomenutog Bukvića. U odbrani je situacija jasna. Za dvije stoperske pozicije konkurišu tri igrača (Kazazić, Jusić i Marković), a sudeći prema generalnoj probi protiv Viteza koju je Čelik odigrao protekle sedmice, bedem ispred Nurkovića bi trebali činiti Jusić i Marković dok bi Kazazić čekao šansu sa klupe. Bekovske pozicije bi ”pokrivali” praktički jedini bekovi u ekipi Kemala Alispahića, a to su Goran Popović i novajlija Safet Šivšić.

U veznom redu, Alispahić ima najmanje opcija, a kadar je proširen dolaskom Duvnjaka koji bi, ipak, svoju šansu trebao čekati sa klupe dok bi ispred njega priliku za igru trebali Hećo i Pezer. Zeničani imaju kvalitetne igrače prema naprijed, a u udarnoj postavi bi se trebali naći Marin Popović, Fenan Salčinović i Anes Haurdić dok bi napad predvodio Danijal Brković.

Idealnih 11: Nurković; G. Popović, Jusić, Marković, Šivšić; Hećo, Pezer; M. Popović, Salčinović, Haurdić; Brković. Trener: Kemal Alispahić.

PODIJELI