PODIJELI

Mladi veznjak bh. premijerligaša FK Mladost, Anes Vazda, govorio je za Sportske.ba o aktuelnoj sezoni BHT Premijer lige i situaciji u bh. fudbalu, svojoj karijeri i počecima, o ocu Nerminu, bivšem fudbaleru Željezničara i Sarajeva, te njegovoj podršci tokom karijere.

 

Podsjetimo, Takmičarska komisija FS BiH jučer je predložila prekid i registrovanje sezone trenutnom tabelom po kojoj inače FK Mladost ostaje u društvu najboljih, a to je zvanično potvrdio IO NFSBiH

 

I pored toga, Anes se ne slaže da sezona bude prekinuta.

 ”Naravno da ne podržavam takvu odluku. U regionu svi uveliko treniraju i pripremaju se za nastavak sezone dok mi stojimo u mjestu. Kod nas se unazađuje fudbal. Kafići, diskoteke, tržni centri… mogu raditi, a fudbal koji se igra na otvorenom ne može?! Gdje je tu logika?”, pita se Anes.

 

U vremenu kad se ništa ne dešava na bh. stadionima, Anes se maksimalno priprema kako bi prve naredne utakmice dočekao što spremniji i izbjegao eventualne povrede. Ove sezone četiri puta se Vazda upisao u listu strijelaca, a još nije siguran da će naredne sezone nositi dres Mladosti.

 ”Nakon dobrih igara stiglo je i određenih ponuda, moram sjesti i razgovarati sa predsjednikom vezano za te stvari. Otvoren sam za sve opcije, vidjet ćemo kroz par dana šta i kako dalje”, kaže nam igrač Mladosti.

 

Iako ima tek 22 godine već je promijenio veliki broj klubova. Sve je počelo na Koševu u bordo timu, potom je odselio u Sloveniju gdje je bio u Olimpiji i Kranju,a kratko je poslije bio u Travniku, te Rudešu, da bi se 2018. priključio Mladosti.

 Kaže kako je u tom periodu od svakom trenera i u svakom klubu načio ponešto, ali otac Nermin imao je posebnu ulogu u svemu tome, iako je poznato da mladim talentima, koji su djeca nekad poznatih fudbalera, nije lako na početku jer na leđima nose određen pritisak.

 ”Kao mlađi sam imao taj neki teret na leđima, ali sada sam stariji i stekao sam određenog iskustva. Otac Nermin je od mojih prvih fudbalskih koraka uz mene, savjetuje me i pomaže mi u mom igračkom razvoju, na dobrom sam putu i to je ono što me tjera da treniram jos više i jače”, priča Vazda junior.

 

Pitali smo ga da li mu je žao što na Koševu nije dobio veću šansu s obzirom na to da je važio za jednog od najvećih talenata.

 ”Kao tadašnji kapiten juniora i s 20 golova te sezone, svakako mislim da sam trebao dobiti šansu u prvoj ekipi, ali taj period je iza mene. U Mladosti sam dobio dobio priliku za afirmaciju i zahvalan sam ljudima iz kluba na tome”, zaključio je Anes Vazda.

(M.K./Sportske.ba)

PODIJELI