PODIJELI

Sedmica u Dinamu započela je saopštenjem u kojem su naveli kako su odlučili smanjiti plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice za razdoblje od idućih šest mjeseci.

Dan kasnije, u utorak, stiglo je novo saopštenje sa Maksimira, ovog puta u obliku zahvale.

Uprava GNK-a Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B-timu i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata u periodu do 30. septembra 2020. godine.

Ova odluka koju nije bilo lako donijeti nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK-a Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom, te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu.

Prije svega, odluke su donesene razmišljajući unaprijed o svim poteškoćama koje donosi kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogomet, odnosno sportsku djelatnost. Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenika kluba do prve ekipe, osigurati da niko od zaposlenih ne ostane bez posla u ovom teškom periodu, kao i da u aktualnoj globalnoj krizi koja je zadesila i Hrvatsku svaki zaposlenik može i dalje dostojanstveno živjeti.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba”, stoji u saopštenju Dinama.

Kao što možete vidjeti, u zahvali nigdje nisu spomenuti igrači prve momčadi. Navodno, oni su odbili prijedlog koji je pred njih stavila Uprava kluba.

PODIJELI