PODIJELI

Većina premijerligaša i prvoligaša u Federaciji i RS ima puno problema da “udovolji” zapisniku s brojem igrača ispod 21.godine. Zamislite kako bi tek bilo da nema propisa NSBiH. Vjerovatno bi imali najstariju ligu u Evropi.

Ima jedan klub koji je na slatkim “mukama” s mladim igračima. Krupa na Vrbasu najsvjetliji je primjer u BiH. Možda i regionu. Na današnjoj posljednjoj utakmici jeseni Krupa je nastupila s čak osam igrača ispod 21.godine. I po tome su rekorderi u BiH.

Goran Dujaković glavni je pokretać tima, a Jovo Lukić s deset golova prvi strijelac Prve lige RS. Krupa je danas protutnjala Janjom. S 2:0 savladano je Podrinje. Za učvršćivanje liderske pozicije. Krupa će proljeće čekati na ugodnih +8.

Zasluga je to uspješne, kako u privredi, tako u sportu, složne braće Ilić. Tu je i svestrani Mihajlo Bučinski, nekada sjajni veznjak i mladi reprezentativac BiH.

Ipak, najveće zasluge pripadaju Zoranu Mariću, koji je svojevremeno s Borcem osvojio Kup. Marić je čuveno krilo Vojvodine i nekadašnji jugoslovenski reprezentativac.

Krupa je jedan od najbolje organiziranih klubova i BiH. “Bije,” ih glas najgostoljubivijeg domaćina. Selektor U 21 Vinko Marinović bi napadačka rješenja mogao naći u Krupi. Zoran Marić ima dvojicu- trojicu mladića koji bi sigurno predstavljali igračka pojačanja u mladoj reprezentaciji.

(Sportske.ba)

PODIJELI