PODIJELI

Danas je u press sali SD “Amel Bečković” održana konferencija za medije u organizaciji RK Vogošća Poljine Hills.

Povod press konferencije je bio sumiranje sezone te početak play off-a Premijer lige BiH i utakmice koju Vogošćani igraju u subotu protiv ekipe Izviđač iz Ljubuškog.

Novinarima su se obratili: Predsjednik UO RK Vogošća PH gosp. Fetah Kadrić, šef stručnog štaba gosp. Bojan Unčanin te igrači Vogošće Anes Bečić i Marko Ivanković.

„Prije svega želim da Vas pozdravim i da Vam se zahvalim što ste se odazvali današnjoj press konferenciji u organizaciji našeg kluba. Nalazimo se pred jednom veoma važnom utakmicom, a to je doigravanje za prvaka odnosno play off koji smo izborili tokom prvenstva. Mi kao klub na početku sezone stavili smo određene ambicije pred sebe i djelimično smo ih uspjeli ostvariti, samim doigravanjem za prvaka, nažalost u polufinalu Kup-a smo ispali od ove iste ekipe s kojom se susrećemo. To je jedan od još dodatnih motiva koji će sigurno kako pred Upravom i pred same igrače koji igraju staviti dodatni motiv da se pokuša preći ova prva prepreka kad je u pitanju samo doigravanje. Da javnosti pojasnimo, mi smo kao ambiciju stavili na početku prvenstva osvajanje Kup-a kao što sam i naveo u polufinalu smo ovdje pobjedili Izviđač golom razlike i malo nam je nedostajalo da pređemo tu prepreku. Ono što je interesantno u prvenstvu smo ostvarili na tabeli mjesto koje omogućava doigravanje za prvaka i voljom tog rasporeda izvukli smo Izviđač. Ne treba puno govoriti o njima oni dugo godina predstavlja jednu od najboljih ekipa kada je u pitanju rukomet u BiH. Igranjem Seha lige ulaze rasterećeno u ovaj play off i imaju dodatni motiv jer su izgubili Kup i vjerovatno će na isti način razmišljati kao i mi kada je u pitanju osvajanje prvenstva ili izlaska u Evropu. Mi kao imperativ moramo sebi staviti pobjedu i to smo jasno i glasno rekli pred igračima i stručnim ljudima koji vode ovaj dio kluba i zaista u ovom trenutku ova prva prepreka nas vodi u Evropu i to je prvenstveno u ovom trenutku cilj. Nećemo mi nikakve velike ambicije iznositi, igrat ćemo iz utakmice u utakmicu. Igra je napokon došla na svoje, moramo konstatovati imali smo mi jednu turbulentnu sezonu od smjene trenera, povrede par ključnih igrača koji nisu mogli dati svoj doprinos u punom kapacitetu te je to i odraz poraza koje smo imali u prvenstvu. Ponavljam ova utakmica nama puno znači, te ćemo dati sve od sebe da prođemo i ostvarimo taj prvi cilj a to je odlazak u Evropu svake godine. Našim sportskim prijateljima, ekipi Izviđaču želimo sve najbolje i neka bolji pobjedi. Iskoristit ću na kraju svog izlaganja priliku da pozovem sve ljubitelje rukometa i naše navijače kojih je sve više i više, da u subotu 18.05.2019. sa početkom u 18,00 sati dođu u dvoranu i podrže našu ekipu i da svi zajedno prođemo ovu prvu prepreku. –Rekao je Kadrić pedsjednik RK Vogošća PH

Medijima se obratio trener Vogošće Unčanin koji kaže:

„ Pozdravljam Vas u svoje ime i u ime kluba, predsjednik je to veoma fino rekao i dosta toga objasnio. Lično što se mene tiče kao trenera, mogu u svoje ime i u ime igrača da kažem da ovaj period od kad sam ja tu da smo dobro radili, da su momci se dobro zalagali, na kraju imali smo i dobrih utakmica, obezbjedili smo taj play off kao što je predsjednik rekao možda nismo na nekoj željenoj poziciji što nam je bio cilj prije početka sezone ali šta je tu je. Mislim da ne samo mi već i ostale ekipe u play off-u imaju podjednake šanse da dođu do tog finala makar, pa onda kako bude. Konkretno za našu utakmicu sa Izviđačem mislim da su šanse podjednake 50:50 i da će to možda biti trenutak inspiracije, momenta, pojedinca i ekipe i na kraju sportske sreće. Imali smo jednu pauzu nakon prvenstva 15-tak dana gdje je dobro došlo a možda i nije. Mi smo odigrali za vikend utakmicu a Izviđač je u međuvremenu imao dvije utakmice s Borcem u Kup-u. Sigurno da njima ostaje žal što to nisu osvojili. Sigurno će sve uraditi da ponove prošlogodišnji uspjeh, počevši sa ovom utakmicom pa sve do kraja. Mislim da se mi puno s tim ne opterećujemo i da gledamo sebe, najviše na tim segmentima smo i radili tako da ako mi budemo na našem željenom nivou i ovo što smo na predhodnim utakmicama pokazivali, mislim da imamo dobre šanse i da ova prva utakmica po meni neće ništa puno toga otkriti i da će se ipak sve na kraju riješiti u Ljubuškom jer dvije su utakmice neke razlike ili razlika nešto ne daju nikom za prvao da misli da je to sve gotovo. Tako da imamo 120 minuta pred nama u jednom kratkom vremenu subota srijeda gdje može ključni faktor biti i ta rotacija igrača i najviše raspoloženih igrača u obje utakmice. Mislim da možemo odgovoriti tom izazovu“.

„Evo prije svega da Vas pozdravim i da se zahvalim na dolasku. Nakon dvije sedmice pauze igramo u subotu protiv ekipe Izviđača. Imali smo dosta vremena da se spremimo, da analiziramo protivnika. Nama je cilj jasan, idemo korak po korak i ako Bog da da pobjedimo u subotu. Ekipa Izviđača nam nije nikakva nepoznanica, igrali smo dosta mečeva protiv njih, nažalost izgubili smo u polufinalu Kup-a, tako da znamo na koga trebamo obratiti najviše pažnje i na šta trebamo malo više pripaziti. – Kazao je Anes Bečić desno krilo Vogošće.

Marko Ivanković bivši golman Izviđača, koji je ovu sezonu bio u dresu Vogošće pred meč sa ekipom iz Ljubuškog kaže:

„Pozdravljam sve prisutne koji se nalaze na press konferenciji. Izviđač je protivnik po mjeri. Dobro smo se pripremali, to je ekipa koju jako dobro poznajemo predvođena maldim igračima i par iskusnih. Mislim da je tu negdje i da su šanse pola pola. Prije mene su svi sve već rekli, bit će to dobra utakmica ove utakmice što smo igrali s njima bilo je malo golova a u subotu je sve moguće“.

Utakmica je na rasporedu 18.05.2019. sa početkom u 18,00 sati u dvorani Amel Bečković.

PODIJELI