PODIJELI

Samir Memišević nakon tri i pol godine napušta holandski Groningen.

Nakon 107 utakmica u kojima je postigao devet golova, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa kineskim superligašem Hebei China Fortune.

Memišević dolazi kao zamjena za slavnog Argentinca Javiera Mascherana.

Nakon višednevnih pregovora, transfer je zaključio Ives Čakarun i agencija Argentum sport koja zastupa i bh. reprezentativca Eldara Ćivića.

Memišević je sretan zbog novog izazova.

“Kineska liga iz godine u godinu napreduje. Drago mi je što ću upoznati jednu novu državu i što ću dobiti šansu da se dokažem u ligi koja ima vrhunske klubove i igrače” kaže Memišević za Sportske.ba.

Otkud u Kini?

“Pokazali su interes i nakon što sam dogovorio svoje uvjete, klubovi su postigli sporazum oko obeštećenja.”

Očekivali smo vas u nekom jačem evropskom klubu?

“Meni je 26 godina, vrijeme prolazi, a ja moram misliti na porodicu. Novac nije presudan faktor, ali u ovom slučaju se poklopilo da idem u klub koji ima velike ambicije, a i dobro ću zaraditi.”

Da li vas je strah odlaska u Kinu s obzirom da je najveći broj oboljelih od korona virusa upravo u toj zemlji?

“Nije me strah. S klubom sam se dogovorio da se pridružim ekipi kada se situacija smiri. Nemam nikakvih problema s tim. Kineska Superliga trebala je početi 22. februara, ali je zbog epidemije korona virusa otkazana do daljnjega. Najraniji mogući početak prvenstva je u aprilu.”

Da li ste se na ovaj način oprostili od reprezentacije?

“Budimo realni, na mene u reprezentaciji nikada nisu ozbiljno računali. Igrao sam dobro u Holandiji, ali nijednom nisam dobio pravu priliku. Nisam se odrekao. I drugi igrači su igrali u Aziji, pa su pozivani, zašto ne bih bio i ja? Ako sam interesantan selektoru i ako me bude trebao, ma ko to bio, rado ću se odazvati pozivu.”

(E.D./Sportske.ba)

PODIJELI