PODIJELI

U prilici smo da predstavimo 10 – godišnjeg Imrana Džafića, predpionira jablaničke Turbine koji već pet godina trenira u ovom klubu u kome su prve fudbalske korake napravili igrači poput, brače Halilhodžić, Hasana Salihamidžić, Senada Lulića, Vedrana Pelića . Kada smo gledali novog fudbalskog talenta uvjerili smo da će Imran krenuti stopamama pomenutih fudbalskih legendi . Njegova kategorija igra u Ligi Hercegovačko – neretvanskog Kantona, igra poziciju napadača, do sada je postigao šest golova i imao četiri asitencije .

Zašto u fudbal ? , obratili smo se ovom više nego simpatičnom dječaćiću.

“Puno, puno volim fudbal, u FK Turbini mi se puno sviđa, svi smo pravi drugari i mi smo kao jedna porodica, najviše zahvaljujući našem treneru, Amiru Omanoviću , prema nama se ponaša kao roditelj, sve nam fino pokazuje, nema galame, mi ga slušamo i sve upijamo što nam govori. Od naših klubova navijam za Željezničar, najbolji igrač u Premijer ligi BiH je Benjamin Tatar. Od stranih klubova navijam za Juventus, najbolji igrač je Ronaldo. Punu podršku imam od svojih roditelja, majke, Semire i oca Alije ”

Šta preporučuješ ostaloj djeci koja nisu u sportu ?,

” Svima od sveg srca poručujem da dođu i da treniraju sa nama u FK Turbini jer je to jedini pravi put, da postanete dobra osoba i dobar igrač”, kazao je Imran Džafić, novi fudbalski dragulj iz Jablanice .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI