PODIJELI

Kadetsku košarkašku reprezentaciju Srbije napala je jedna osoba na ulicama Udina, gdje se održava Evropsko prvenstvo.

Incident se dogodio večeras kada su igrači krenuli u obilazak grada, a sve to je potvrdio potpredsjednik KSS Igor Rakočević, a riječ je o osobi albanskih korijena, piše telegraf.rs.

– Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija, pratio ih je dok nisu zašli u jednu uličicu, ali sva sreća, pa su djeca sportisti i brzo su pobjegli svi kada su vidjeli da vadi nož. Djeca su se sportski ponašala, ali je on postao još agresivniji i uporniji, sva sreća, pa su se brzo svi zatvorili u hotelu. Moram da zahvalim italijanskoj policiji i karabinjerima koji su brzo reagovali u ovoj situaciji, ali je se FIBA katastrofalno postavila, što se tiče suđenja i što se tiče obezbjeđenja –  rekao je Rakočević za Telegraf i dodao:
– Do sada nije postojalo nijedno lice koje bi vršilo obezbjeđenje naših igrača, ni u gradu ni u hotelu, a znali su šta može da se desi i upozoravali smo na to. Dali smo djeci slobodan dan da se opuste i prošetaju po gradu, a dožive ovo. Djeca su mogla da se plasiraju i u finale Evropskog prvenstva, ali im je i suđenje bilo katastrofalno – dodao je Rakočević.
Srbija je  u četvrtfinalu poražena od Španije rezultatom 72:71.