PODIJELI

Prije nego što je Antonio Conte preuzeo Inter Lautaro Martinez nije uspio uhvatiti pravu formu. Ipak ove sezone Argentinac je eksplodirao i u 13 utakmica je zabio sedam golova uz dvije asistencije. U Milano je stigao u ljeto prošle godine iz Racinga za 25 miliona eura, a Inter mu je u ugovor stavio klauzulu od 111 miliona eura koja može biti aktivirana samo između 1. i 15. jula sljedeće godine i to samo od strane klubova izvan Italije.

Argentinčeve sjajne igre nisu promakle najvećim svjetskim klubovima, a najzainteresiraniji su trenutačno Manchester United i Barcelona. Unitedu hitno treba još jedan napadač nakon što je ostao bez Sancheza i Lukakua, a Barcelona u Martinezu vidi prirodnog nasljednika Luisa Suareza.

Spomenuta klauzula nijednom od ova dva kluba ne predstavlja preveliki problem pa La Gazzetta dello Sport piše da Inter panično želi zadržati 22-godišnjeg napadača i sljedeće sezone. Zato su mu spremni ponuditi novi, puno bogatiji ugovor samo da se odrekne spomenute klauzule ili da, u najgorem slučaju, pristane na puno veću cifru.

Martinez trenutno zarađuje “samo” milion i pol eura po sezoni što je Inter spreman i učetverostručiti ako treba i ugovor produljiti za još godinu dana, do 2024. godine.

PODIJELI