PODIJELI

D. H.

Alija Hadžiosmanović, karizmatični nogometni trener, dobitnik “Šestoaprilske nagrade”, osnivač i osvajač Bajramskog turnira, govorio je o stanju u bh.nogometu. U svom je stilu prozivao pojedince, otkrio zašto nije sjeo na klupu Sarajeva.

“Jedan je čovjek, a ne dolazi iz fudbala, eliminisao Jusufa Pušini, Šefika Loju, Mensuda Bašića. On je Fuad Čolpa- izjavio je Hadžiosmanović.

Pričao je o pritiscima koje trpi i razlozima izbacivanja Vrbanjuše iz lige.

“Zakazali su nam utakmicu, a da nas nisu obavijestili. Jedva su čekali da nas izbace . Meni prijete, pišu mi krivične prijave, ali se ne bojim. Mene neće uplašiti!

Opis nije dostupan.

Prije dvadesetak godina dobio je ponudu života.

– Bio sam dobar s Hamom Granovom, tadašnjim predsjednikom Sarajeva. On mi je ponudio da vodim Sarajevo. Zahvalio sam, jer je Vrbanjuša moj život.

Iskusni je trener ogorčen zbog položaja u kojem se nalaze kantonalni klubovi.

” Klubovi prose da bi preživjeli, kako bi djecu odvukli s ulice, tražimo pare gdje stignemo, da bi penzioneri uzimali sebi. Kantonalni nogometni savez vode penzioneri. Mi živimo za nogomet, a oni žive od nogometa. Izbacili su i jednog Juga, a pravu istinu oko zloupotreba će dokazati Dževad Šušić “Japan”- najavljuje Braco.

Opis nije dostupan.

Ukazao je na štetnu politiku Sarajeva i Želje.

– Što će nam treneri sa strane. I Željo i Sarajevo imaju prave trenere iz svoje škole. Žalosno je da, pored Rusmira Cvike, Almira Turkovića, Bulenda Biščevića, Agima Nikolića, Džeme Smječanina, penzioneri vode savez-, izjavio je, između ostalog Alija Hadžiosmanović.

PODIJELI