PODIJELI

Crnogorska Sutjeska osvojila je turnir Marijofil Džidić koji se igrao u Mostaru, a zapaženu ulogu u pobjedničkom timu imao je bh. reprezentativac Ismet Sejfić.

U utakmici protiv Zrinjskog bh. centar postigao je 17 koševa, te osam skokova i dvije asistencije, dok je u finalu protiv slovenske Rogaške, koje je završeno rezultatom 88:81, ubacio 16 poena.

– Lijepo je ponovo igrati u Bosni i Hercegovini. Za Mostar me vežu lijepe uspomene dok sam igrao za Student, i uvijek se rado vraćam u grad na Neretvi. Za sada sam više nego zadovoljan novim klubom. Imamo kvalitetnu ekipu, što smo pokazali i na turniru Marijofil Džidić. Naša očekivanja su opstanak u ABA 2 ligi i plasman među 4 najbolje ekipe u ovom takmičenju. Što se tiče Crne Gore, cilj nam je plasman među četiri najbolje ekipe. Naravno, favoriti su Budućnost i Mornar, ali mi imamo ekipu spremnu da svima pomrsimo račune. U Nikšiću sam jako dobro primljen i osjećam se kao kod kuće.

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, mislim da imamo dobru grupu za EP i imamo velike šanse da se u konkurenciji Grče, Latvije i Bugarske plasiramo dalje. Nadam se da ću se ponovo naći na spisku selektora Bosnića. Jedva čekam februar i okupljanje da ponovo obučem dres naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine – kaže Ismet Sejfić.

PODIJELI