PODIJELI

Koliko je engleski fudbal finansijski dominantniji od ostatka Evrope najbolje pokazuje primjer Newcastle Uniteda koji je prošle sezone ispao u niži rang.

Svrake ”žive raskošan život” na ovoj ljetnoj pijaci, a iako će naredne sezone igrati u Championshipu već su uspjeli potrošiti 33 miliona eura, više od Barcelone(28,3 miliona eura) i Real Madrida(30 miliona eura. Poređenja radi od klubova iz Primere samo je Atletico Madrid potrošio više(48,2 miliona eura).

Da bi pojačali ekipu koju vodi Rafael Benitez u klub su stigli Matt Ritchie iz Bournemoutha (12 miliona eura), napadač Dwight Gayle iz Crystal Palacea (12 miliona eura), talentovani veznjak rođen 1995. godine, Isaac Hayden koji stiže iz Arsenala (2,9 miliona eura), golman Matz Sels iz Genta (6 milioni di euro), i na kraju defanzivac Jesús Gámez, kao slobodan agent iz Atletico Madrida.

Zašto ovaj četverostruki prvak Engleske troši ovoliki novac? Rješenje je Moussa Sissoko. Sissoko je odigrao fenomenalan turnir na Evropskom prvenstvu, a u Newcastlu očekuju da od njegove prodaje inkasiraju 41 milion eura.

PODIJELI