PODIJELI

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je kako radi na dodatnim mjerama pomoći za niže rangirane tenisače čija je egzistencija ugrožena otkako je pandemija koronavirusa prekinula sezonu i zaustavila održavanje turnira.

Profesionalna teniska sezona prekinuta je početkom marta i teniskih turnira neće biti najranije do jula zbog putovanja tenisera i ograničenja koja su na snazi u brojnim zemljama.

Početkom maja su ITF, ATP, WTA i rukovodstva četiri Grand Slam turnira prikupili preko šest miliona dolara kao pomoć za oko 800 niže rangiranih tenisera čija egzistencija ovisi samo o nastupima na turnirrima.

ITF World Tennis Tour okuplja turnire nižeg ranga i služi kao prijelazna faza između juniorskih i seniorskih turnira te omogućuje profesionalncima da zarade te da poboljšaju svoj ranking kako bi se mogli kvalificirati za nastupe na ATP i WTA turnirima.

ITF je objavio da će nove mjere uključiti fond za pomoć igračima koji su rangirai između 500. i 700. mjesta na ATP i WTA ljestvicima i nisu dobili pomoć kroz druge programe pomoći. Dodatne pojedinosti bit će objavljene nakon sastanka izvršnog odbora ITF-a 2. juna.

“Činimo sve što je u našoj moći da talentirani teniseri koji se probijaju kroz ITF put prime potrebnu pomoć i nastave svoj razvoj u ovim nesigurnim vremenima”, izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Kriteriji za dobijanje pomoći iz prvog programa pomoći određivani su na temelju rankinga igrača i njihove prijašnje zarade.

PODIJELI