PODIJELI

Iskusni ofanzivni veznjak, Ivan Čurjurić, ove sezone pojačao je redove FK Olimpik kojem želi pomoći u borbi za opstanak u m:tel Premijer ligi BiH.

Čurjurić se priključio pripremama Vukova, a govorio je o svojim očekivanjima, novom klubu i razlozima dolaska na Otoku, te ambicijama u Premijer ligi.

– Došao sam na poziv šefa stručnog štaba Slavka Petrovića, priključio sam se Olimpiku, svi smo upoznati s time da sam nakon Zrinjskog bio bez angažmana šest mjeseci, a u tom periodu sam radio sa mojim matičnim klubom NK Zadar. Došao sam u dobrom stanju što je za mene najbitnije i siguran sam da mogu pomoći ovoj ekipi da ostvarimo jedan cilj koji je svima zajednički, a to je ostanak u Premijer ligi, kaže novajlija u timu sa Otoke.

Vremenski uslovi baš i nisu na najboljem nivou, ali ekipa dobro podnosi napore.

– Pa generalno ovo vrijeme u Sarajevu je jako loše za bilo kakve pripreme i vrstu treninga, jer ima puno snijega, ali mislim da, ne žalimo se, moramo raditi naporno i biti spremni za početak Premijer lige.

Olimpik se nalazi na posljednjem mjestu, ali Čurjurić kaže kako ekipa posjeduje kvalitet.

– Tako je, ne treba lagati se, Olimpik je zadnji na tabeli, ali ima isti broj bodova kao Krupa, dok mu Radnik bježi dva boda. Došao sam ovdje i iz još jednog razloga, a to je da sam vidio dosta igrača koje sam gledao dok sam igrao u Zrinjskom i Želji, oni su tada igrali za druge klubove u Premijer ligi BiH, jako su dobri igrači tako da smatram da ova ekipa ima puno kvaliteta koji dosad nije pokazala, ali siguran sam sa novim šefom da ćemo mi to pokazati i ostvariti naš cilj.

Nakon Željezničara i Zrinjskog Olimpik mu je već treći klub u Premijer ligi.

– Premijer liga je jedna jako dobra liga, ali i dalje podcijenjena u okvirima van države, ali mislim da liga, igrači i struka zaslužuju puno više od onoga što se nudi u pogledu trening kampova, trening centra, travnjaka na kraju krajeva. Nadam se da će to s godinama biti mnogo bolje. Može im biti vodilja i Hrvatska Nogometna Liga gdje je HNS uložžio dosta u travnjake na kojima nema više kaljuže, blata snijega i zaista mislim da je to pri iskorak da bi Premijer liga bila još više priznata. A naravno, Premijer liga ima fantastičnih igrača, ja sam igrao i u Želji i u Zrinjskom, dva velika kluba, tako da nikad i nigdje nije bilo lako igrati ni protiv prvog ni protiv zadnjeg na tabeli, tako da ima puno kvaliteta u Premijer ligi, zaključio je Ivan Čurjurić.

PODIJELI