PODIJELI

Ivan Rakitić, osvajač svjetskog srebra sa reprezentacijom Hrvatske, španski prvak i osvajač Kupa kralja sa Barcelonom te osvajač Lige Evrope sa Sevillom, potpisao je dvogodišnji ugovor o partnerstvu sa međunarodnom kladioničarskom kompanijom Favbet.

Ova saradnja proširit će se kroz nekoliko mrežnih i izvanmrežnih marketinških kampanja, kao i razvijanjem niza projekata vezanih uz korporativnu društvenu odgovornost. Tim povodom Rakitić je rekao: “Kako na terenu, tako i izvan njega, težim pripadati ambicioznim, kozmopolitskim timovima, koji su u stanju pronaći inovativna i neuobičajena rješenja. Zbog toga sam presretan što postajem dijelom najužeg tima FavBeta.”

Direktor marketinga FavBeta, Nik Rudenko, rekao je: “Ivan Rakitić jedan je od najuglednijih nogometaša na svijetu. Ne samo da je osvajao titule na najvišem nivou, već je i svijetli primjer pravog profesionalizma i karaktera te pravi vođa na terenu i izvan njega. Stoga je Raketa upravo ono što nam treba kako bismo proširili ugled našeg brenda u Europi”.

Kako tvrdi Nik Rudenko, FavBet planira krenuti u biznis internetskog klađenja na tržištima Rumunije i Hrvatske, a Rakitić će u tome igrati ključnu ulogu. Rakitić će biti lice prateće marketinške kampanje.

PODIJELI