PODIJELI

U prvoj utakmici prvog pretkola Evropa lige, Zrinjski je sa 0:3 u Skoplju savladao Akademiju Pandev i ostvario ogromnu prednost pred revanš u Mostaru.

Nakon što su odradili posljednji trening uoči uzvratnog susreta, pomoćnik u stručnom štabu mostarskog tima Mario Ivanković je kazao kako rezultat iz Skoplja nije iznenađujući.

“Definitivno je da smo dobro skautirali a još bolje odradili na terenu utakmicu u Skoplju i zasluženo došli do rezultata od 3:0 koji nam daje veće izglede za prolazak u drugo pretkolo. Mi znamo da nema nikakvog opuštanja, maksimalno radimo od dana kada je završila utakmica u Skoplju i spremni smo za sutrašnju utakmicu i radit ćemo sve u svojoj moći da dođemo do nove pobjede, kako radi nas i naših navijača, ujedno i radi našeg koeficijenta u Evropi. Cijeli tjedan je protekao u pripremi za ovu utakmicu. Skoncentrirani smo samo na Akademiju Pandev i ništa drugo. Kad nju anuliramo okrenut ćemo se za kratko prvenstvu”, rekao je Ivanković.

Dodao je kako je danas Bencun otpao sa spiska igrača za sutrašnju utakmicu.

“Nismo imali zdravstvenih problema do danas. Sada smo dobili informaciju da Bencun ima želučanih stomačnih problema povezanih sa visokom temperaturom tako da je on otpao za sutra. Imali smo u planu da možda odigra svih 90 minuta ali što je tu je. Mislim da imamo širok kadar, svi igrači su spremni i na nama je da odlučimo ko će sutra da istrči i ko će se čuvati za prvo kolo i susret sa Sarajevom, ali mislim da bez obzira ko od momaka dobije priliku da će dati sve od sebe da dođemo do željene pobjede”, naglasio je Ivanković.

Revanš utakmicu sa Aademijom Pandev Zrinjski igra  sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom sa početkom od 19 sati.

PODIJELI