Connect with us

BH Reprezentacija

Ivaylo Petev iscrpljen napustio stadion, proživljava teške trenutke

Objavljeno prije

,

Foto: NS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Crne Gore u Podgorici (1-1) u okviru trećeg kola Lige nacija.

Nakon utakmice, selektor bh. reprezentacije Ivaylo Petev je vidno iscrpljen napustio stadion u Podgorici. Selektor proživljava vrlo teške trenutke. Emotivno je proživio utakmice na klupi Zmajeva. Nakon remija u Podgorici, Petev je pokušao provrtiti film svih dosadašnjih utakmica.

Zastao je i rekao: “Vrlo mi je teško”, očekivalo se da će zaplakati u tom trenutku.

Pogledao je prema igračima, koji su jedan po jedan izlazili iz zone i rekao: “Oni su najbolji dio tima, oni su ponos Bosne i Hercegovine. Sretan sam što vodim ovakvu karakternu ekipu.”

Njegovo je lice poprimalo potpuno drugačiju boju. Tužnog pogleda napustio je zonu, otišao u autobus, sjeo na sjedište i zamišljeno gledao – samo on zna gdje.

Petevu je, inače, izvršni odbor dao zadaću da osvoji pet bodova u ovom ciklusu. On je to već sada ispunio, pa se očekuje da sa remijem i pobjedom zasjedne na čelnu poziciju Lige nacija.

U dosta komotnijoj situaciji čekamo završnicu ovog takmičenja.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE