Connect with us

Fudbal

“Ivica je zadirkivao Amara. Govorio je: ‘Gledaj kako ti ekipa igra, ovo nema veze s vezom'”

Objavljeno prije

,

FOTO: Kolaž/www.nfsbih.ba/Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Danas su održane komemoracija i sahrana u čast legendarnog bosanskohercegovačkog fudbalskog stručnjaka Ivice Osima.

O Osimu su danas govorili mnogi, a u razgovoru za N1 novinari Sinan Sinanović, Adis Hadžić i Emir Delić su se prisjetili susreta i momenata koji su obilježili legendarnog Osima.

“Gdje god da sam unutar BiH, ali i regiona pričao o Ivici Osimu svako bi rekao da je on po razmišljanju, filozofiji, ali i načinu igre koji je forsirao bio 20-30 godina ispred vremena u kojem je živio”, istakao je Sinan Sinanović za N1.

Adis Hadžić je Osima nazvao sarajevskim mangupom.

“Po meni je definicija – on je bio pravi sarajevski mangup! Mnogo puta smo bili svjedoci da ga prisvajajuju, svojataju i ovi i oni, ali kada pogledamo ono što je on radio tokom života, kako se ponašao i sve ono što znači biti sarajevski mangup: u jednu ruku šarmantan, duhovit, mnogi će reći Hegel bh. fudbala, ne samo Želje. Kada se sve sabere i kaže u dvije riječi – to je sarajevski mangup!”, opisao je Hadžić legendarnog Švabu.

Emir Delić se prisjetio jedne zanimljive priče o odnosu između Ivice i njegovog sina Amara.

“Sjećam se u Sloveniji kako je zadirkivao svoga sina Amara. ‘Gledaj kako ti ekipa igra, šta ti imaš raditi u Evropi, kakva ti je ovo postavka. Na šta ovo liči, ovo nema veze s vezom’, a Željo će upravo tog ljeta eliminisati i Acranes i Lillestrom i igrati s Newcastleom za Ligu šampiona”, poručio je Emir Delić.

Kompletan intervju Sinana Sinanovića, Adisa Hadžića i Emira Delića za N1 pogledajte klikom OVDJE.

 

NAJČITANIJE