Ski klub Olimpic iz Sarajeva organizator je međunarodnog skijaškog kampa za djecu “Telemach children speed camp 2020” koji će se održati od 2. do 6. marta ove godine na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici.

Promotori i edukatori sportske manifastacije na Bjelašnici bit će vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske, te bosanskohercegovački olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije, među kojima su i profesor Stojan Puhalj sa Mariborskog univerziteta, nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama i Pavel Grašič, vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom Kupu.

“Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno – praktični rad povežu sa mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH”, istakao je Edin Durić, predsjednik kluba Ski kluba “Olimpic” iz Sarajeva.

Kompanija ”Telemach” generalni je pokrovitelj eminentnog skijaškog kampa koji će se uskoro održati na olimpijskoj ljepotici.