Connect with us

Domaći fudbal

IVKOVIĆ PREDSTAVLJEN KAO TRENER BORCA: Moj dolazak nije bio vezan za preuzimanje ekipe

Objavljeno prije

,

Tomislav Ivković zvanično je predstavljen kao novi trener banjalučkog Borca.

Hrvatski trener naslijedio je Nemanju Miljanovića koji je podnio ostavku, a na današnjem predstavljanju Ivković je kazao da se sprijateljio sa Miljanovićem, te da u trenutku dolaska u Banja Luku nije imao namjeru preuzimati ekipu nego raditi na poziciji sportskog direktora sa koje i sjeda na klupu aktuelnog prvaka BiH.

– Nema potrebe da sad nekom govorim i da razuvjeravam da moj dolazak u Borac nije bio vezan za preuzimanje ekipe. Imao sam dobar odnos sa Nemanjom, sprijateljili se, žao mi je što se to desilo, ali on najbolje zna zašto je donio odluku kojoj se ja nisam nadao. Rezultatski osvajanje bodova po meni je dobro, ali on je imao svoje razloge. Promijeniti tri trenera, a ja sam četvrti, sigurno nije dobra stvar za klub – kazao je Ivković i dodao:

– Jedini moj plus je što sam bio na svakom treningu, znam sve igrače, sve u klubu, moje mišljenje je već definisano i znam šta hoću.

Ivković je istakao da želi da Borac igra za publiku, te da ekipa ima više samopouzdanja, ali i da igra sa više rizika.

– Hoću da ekipa igra slobodno, sa samopouzdanjem, da stvaramo što više šansi i da nastojimo da igramo i za publiku. Igrači imaju kvalitet, ali nastojaćemo da igramo sa više samopouzdanja, sa više rizika, bez rizika ne možeš biti pravi igrač – rekao je Ivković i pozvao navijače da njegov tim u velikom broju podrže u subotu protiv Zrinjskog.

NAJČITANIJE