Connect with us

Domaći fudbal

Ivković: “Sve što smo dogovorili i planirali, uspjeli smo realizirati”

Objavljeno prije

,

Foto: Sportske.ba

Željezničar je danas na Grbavici ostvario pobjedu nad Širokim Brijegom rezultatom 1-0 u 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice održana je press konferencija, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili treneri obje ekipe.

Trener Željezničara Tomislav Ivković najprije je čestitao svojim igračima na velikoj hrabrosti i zalaganju na terenu.

“Ja ću čestitati svima na korektnoj i fer utakmici gdje su se svi bacali na glavu. Čestitke mojim igračima, oni su heroji ovog kluba, čestitke od srca njima i svima koji su bili uz nas, završili smo prvenstvo uz sve probleme, pokazali smo karakter i ljubav prema dresu. Igrači vode ovaj klub”, rekao je Ivković, pa dodao kako teško vrijeme tek dolazi…

“Ako je cilj bio da se što prije pomaknemo prema mirnoj sredini i da stabilizujemo mlade igrače onda moramo biti zadovoljni. Danas je bilo šest-sedam mladih igrača što nam je bio i cilj. Za dalje je teško planirati jer sad dolazi najteže vrijeme za klub i za nas. Zašto je najteže treba da znaju svi oni koji trebaju znati”, jasno poručuje Ivković.

“Da smo zabili četiri-pet golova više puno bi to bolje izgledalo, ali imali smo jednog špica Juričića koji se trudio, ali ga nije išao gol. Nemamo napadača koji će dati 10 ili 12 golova, zato sam rekao da smo jaki kao ekipa jer uvijek ekipa izbaci pojedinca. Hvala ljudima koji su me doveli u klub, sve što smo dogovorili i planirali, uspjeli smo realizirati. Blokada računa nije bila njihova krivica, hvala svima koji su bili uz nas. Smatram da je bilo potrebno da ovo kažem”, zaključio je trener Željezničara.

NAJČITANIJE