PODIJELI

Juniori Olimpika izborili su prolaz dalje u Kupu BiH. Tim Samira Mekića na jedanaesterce (3:2) slavili su protiv starijeg “brata” s Koševa.

Olimpik je odigrao svoju najbolju utakmicu. Sarajevo, koje vodi trofejni trener s Koševa Dženan Uščuplić, slovio je kao izraziti favorit, ali se to na terenu nije vidjelo. Olimpik je već u prvom poluvremenu poveo golom nezadrživog Amara Džuderije, koji je kod Mekića došao upravo s Koševa. Početkom drugog dijela Sarajevo je izjednačilo. Činilo se da će bordo rim rutinski slaviti, ali se pobjednik odlučio na jedanaesterce. Junak “penala” bio je sjajni golman Šehović koji je “skinuo” tri jedanaesterca.

Cijela ekipa, kako oni koji su počeli tako i oni koji su bili na klupi, zaslužuju pohvale. U timu Sarajeva su strahovali od brzonogog Aida Tabakovića, omladinskog reprezentativca, te od Džuderije i Halilagića. Kako se Olimpik opredijelio na čuvanje stečenog rezultata, tako je i “Tabak” sve više pomagao u defanzivnom dijelu. Ohrabrujuća je ovo pobjeda Olimpika, jer se radi o jednom od najzdravijih sportskih projekata, ne samo u BiH već i regionu. Mekić, s asistentom Alenom Kurtom, još jednom je potvrdio da je jedan od najboljih bh. trenera za mlađe kategorije.

Utakmici, u prekrasnom sportskom kompleksu na Ilidži, prisustvovali su Dino Osmanović, Vinko Marinović, Darko Vojvodić, Dino Džurbuzović, Emir Hadžić i mnogi drugi sportski radnici.

(R.S.)

PODIJELI